طرح ملی مخازن کروی شرکت پالایش نفت آبادان با اعتبار ۲۵۷ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری اروند رسانه به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان گفت: ۶ دستگاه مخزن کروی جدید پالایشگاه برای ذخیره گاز LPG و ۲ فرآورده نفتی دیگر همزمان با دهه مبارک فجر به بهرهبرداری رسید.
طرح احداث مخازن کروی جدید پالایشگاه آبادان در ۲۴ ماه و بااعتباری افزون بر ۲۵۷ میلیارد ریال در مساحتی معادل ۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع به بهرهبرداری رسید.
در قالب این طرح ۴ میلیون نفر ساعت نیروی انسانی مشغول به کار بوده است و از اهداف اجرای آن میتوان به افزایش ظرفیت ذخیرهسازی محصولات تولیدی، جلوگیری از سوزاندن گازهای مایع، کاهش آلایندههای زیستمحیطی و بهبود شرایط عملیاتی واحدهای فاز اشاره کرد.
وارد مدار شدن این مخازن جدید منجر به ذخیرهسازی گاز LPG و تداوم صادرات منجر خواهد شد.
جلیل سالاری معاون وزیر نفت در حاشیه آیین بهره برداری از هشت طرح توسعه بخشی به پالایشگاه آبادان گفت: با افتتاح این طرحها امکان ذخیره سازی گاز مایع برای صادرات ۲ برابر میشود.
طرح کلید خانه برق پالایشگاه آبادان در نخستین مرحله با احداث پنج ایستگاه به بهرهبرداری رسید.
مساحت هر ایستگاه یک هزار و ۵۰۰ مترمربع است و تجهیزاتی همچون ۲۰ دستگاه ترانسفورماتور، ۲۵۰ دستگاه انواع کلیدهای برق در سطوح ولتاژی متفاوت، ۱۰ سیستم هواساز و تهویه و همچنین ۱۸ کیلومتر از انواع کابلها در آن بهکاررفته است.
نوسازی سیستم توزیع برق و کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات، افزایش پایداری شبکه تأمین برق، تولید فرآوردههای نفتی بدون اختلال و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق از اهداف اجرای این طرح است.
پروژه ایستگاه فرعی برق پالایشگاه آبادان در ۲ سال و با اعتباری افزون ۱۰۹ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
این طرح در راستای نوسازی کلید خانه قدیم پالایشگاه آبادان اجرا شد که بعد از چند دهه فعالیت دچار فرسودگی شده بود و قرار است در کنار کلیدخانه مرکزی این پالایشگاه به تولید برق بیشتر در این پالایشگاه کمک کند.
همچنین امروز کلنگ بزرگترین مخزن ذخیره سازی و بارگیری وکتوم باتوم خاورمیانه در پالایشگاه زده شد. پروژه احداث بزرگترین واحد ذخیره سازی و تاسیسات بارگیری وکتوم باتوم غرب آسیا در شرکت پالایش نفت آبادان آغاز به کار کرد.
در قالب این پروژه مخزن ۲۰ هزار بشکه ای، تلمبه خانه، ایستگاه برق و جایگاه بارگیری شامل ۶ سکوی بارگیری تانکر احداث خواهد شد.
این واحد پی از بهره برداری بارگیری و فروش وکیوم باتوم به میزان ۳ هزار تن به همشریان را عهده دار خواهد بود.
سیستم کنترل ساخت شرکت دانش بنیان جایگزین سیستم کنترل مولد هیتاچی در آیینی با حضور معاون وزیر نفت در مدار تولید قرار گرفت.
این سیستم کنترل مولد گازی قرار است جایگزین سیستم کنترل مولد گازی شماره ۶ و ۷ نیروگاه۳ پالایشگاه آبادان شود. جایگزینی سیستم کنترل هیتاچی در پالایشگاه آبادان از تفاهمنامه های منعقد شده در بیست و دومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بود که به قرار داد و مرحله اجرا رسید.
استفاده از توان متخصصان کشور و شرکت های دانش بنیان دستاورد این طرح است که با اجرای آن کشور ایران برای تامین یکی از قطعات حیاتی برای تداوم تولید به خودکفایی می رسد.
کلنگ آغاز به کار پروژه احداث پست ۱۳۲/۳۳ کیلوولت پالایشگاه آبادان برای اتصال به شبکه سراسری به زمین زده شد.
این طرح قرار است در ۲ سال و مساحتی معادل پنج هزار و ۸۰۰ مترمربع و بااعتباری افزون بر 276 میلیارد تومان توسط شرکت داخلی اجرایی شود.
این پست برق یکی از عظیمترین پروژهها در نوع خود است که به نیروگاه سوم و کلید خانه اصلی پالایشگاه متصل شده و برق اضطراری فاز ۲ پالایشگاه را تأمین میکند همچنین بااتصال به شبکه سراسری برق به تأمین برق موردنیاز شهرستان برای داشتن شبکهای پایدار کمک میکند.
در هفتمین روز از دهه فجر از موتور سوپر شارژ و نسخه آموزشی اندازهگیری عدد اکتان که با توان داخلی شرکت پالایش نفت آبادان بهینهسازی و بهروزرسانی شده است، رونمایی شد.
تعمیر و نوسازی این دستگاه پس از نیمقرن استفاده و با توجه به نیاز پهبادها، بالگردها کشور و لازمه نوین شدن فنّاوری آن طبق آخرین نسخه شرکت سازنده، در شرایط اعمال تحریمهای ظالمانه توسط کارشناسان آزمایشگاه مرکزی شرکت پالایش نفت آبادان با صرف کمترین هزینه انجام شد.
با این اقدام هماکنون شرکت پالایش نفت آبادان دارای کاملترین آزمایشگاه سنجش اوتان، ستان و عدد پور فرمنس سوخت کشور است.
سیستم کنترل ولتاژ مولدهای ۱۱ و ۱۲ نیروگاه شماره ۲ نوسازی و در آیینی به بهرهبرداری رسید. مولدهای بخاری ۱۱ و ۱۲ نیروگاه شماره ۲ با بیش از ۶۰ سال کارکرد همچنان برای افزایش سطح پایداری دینامیکی و قابلیت اطمینان شبکه برق نقشی مهم دارد، اما به خاطر قدمت این سیستم و همخوانی نداشتن با سیستم تحریک نوین مولدهای نیروگاه ۳ پالایشگاه آبادان مشکلاتی ایجاد میشد که با بهینهسازی کردن مرتفع میشوند.
نوسازی و بهروزرسانی سیستم کنترل متناسب با احداث نیروگاه شماره ۳، کاهش هزینه تعمیرات، افزایش پایداری و قابلیت اطمینان شبکه برق براثر پاسخ زمانی سیستم کنترل ولتاژ جدید از اهداف اجرا این طرح است.
بالاتر رفتن سیستم استاتیکی در مقایسه با سیستم مکانیکی در شرایط بحرانی، کنترل جریان تحریک بهصورت خودکار، کاهش احتمال بروز خطای انسانی و پایش و ثبات شبکه برق از مزایای نوسازی و بهسازی سیستم تحریک مولدهای ۱۱ و ۱۲ نیروگاه شماره ۲ است.